Een mooie herinnering aan het moment, dat is wat ik zocht, toen ik als toerist jaren geleden  in Nieuw Zeeland was. Gelukkig vond ik houten onderzetters voor pannen, een ingenieus set ontworpen door een Nederlander. Bestaand uit losse elementen, die ook als een puzzel in elkaar pasten. Daar werd ik blij van, omdat ik als beeldend kunstenaar altijd op zoek ben naar produkten met een fraaie en originele vormgeving.

Bij Nederlandse toeristische trekpleisters valt me op, dat er zo ontzettend veel van hetzelfde aangeboden wordt. Dat kan anders dacht ik en ging aan de slag. Als uitgangspunt heb ik de tulp gebruikt. Die ik al bestudeerd had voor mijn vrije werk als beeldend kunstenaar. Om me te laten inspireren heb ik onder andere de Keukenhof bezocht. Daar ontdekte ik dat een herhaling van dezelfde tulpen in een tulpenveld saai vind, dat de afwisseling met andere bloemen in andere kleuren een boeket voor mij sprankelend maken. Zo ontstond het idee om  “boekettulpen” te gaan maken, waarin ik verschillende tulpenvormen met elkaar combineer. Bij deze tulpen heb ik me puur door mijn fantasie en intuïtie laten leiden. Zie  yvonnealting.nlDe techniek die ik eigenlijk altijd toepas is de collage techniekOok werk ik vanuit een thema  of opdracht die ik mezelf stel. Bij de eerste kaartenserie, Hollandse Tulpen, ging ik uit van de opdracht om een tulp te combineren met typisch Hollandse elementen. Om beeldmateriaal te verzamelen reisde ik met mijn camera door het land en "sleepte" familieleden mee om bij  toeristische attracties te poseren. De naam van mijn bedrijf is in die tijd ontstaan. Holland in Tulips ofwel  “Holland gevat in een tulp". 

In verloop van tijd heb ik me niet alleen beperkt tot tulpen, daarnaast heb ik ook tegelkaarten gemaakt. De Delftsblauwe randschildering  is voor mij een directe verwijzing is naar onze cultuur. Een leuke bijkomstigheid van dit werk is, dat ik me in onze cultuur ben gaan verdiepen, waardoor ik veel meer over ons land te weten  ben gekomen op het vlak van ons erfgoed, tulpen en vogels, want al deze vogels op mijn kaarten komen in ons land voor.

 

 

© 2020 - 2022 Holland in tullips | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel